Food design met impact

Lekker eten is iets prachtigs. Onze vaardigheden, technische kwaliteiten en service hebben tot doel om voor u het beste foodconcept te ontwikkelen. Ons eten heeft impact en levert tastbaar resultaat. Ons netwerk van leveranciers, voedselproducenten en chefs maken het mogelijk om een directe en constante kwaliteit te leveren. We zijn er klaar voor!

We Design Food staat voor food concept design met een hoge impact voor zowel klant, gast en uitvoerende partijen. Ze komen samen in onze concepten en leveren een tastbaar resultaat. Ons culinaire hart verbindt keuken met concept, marge, recept en ondernemer of investeerder. Wij verbinden ons aan een werkbaar en bewezen concept waar we binnen het budget maximaal creatief willen zijn.

Onze opdrachtgevers zien samen met ons het nut van een relatie voor langere termijn en begrijpen dat implementatie en sturing op cijfers het fundament is van een concept. Food concept engineering start bij oplevering concept en dit proces van finetuning zorgt voor de kers op de taart. We Design Food ontwikkelt food design vanuit haar culinaire hart met een divers team. Zo leveren wij een maatwerk concept, standaardisatie, maaltijd kwaliteit en receptuur voor de hele foodservice en verder overal waar goed en doordacht eten waarde heeft voor de bedrijfsvoering.

Who & What + We Design Food = Good food for everyone!

We Design Food is een food concept bureau waar het design de succesfactor bepaalt voor elke operatie waar goed en doordacht eten een meerwaarde heeft. Design stopt niet bij productontwikkeling en creatie, het stroomt naadloos over in executie en het sturen op data en feedback. Wij zijn als een vis in het water als het gaat om verandercultuur binnen de foodservice en horeca. Eten, smaak en een culinaire beleving zijn fluïde.

Het raamwerk en DNA bepalen de kracht en duurzaamheid van een foodconcept. Natuurlijk receptuur, maar ook uitvoer ervan en de perceptie aan tafel. Expertises die vandaag én morgen broodnodig zijn. Van inspiratie, brainstorm, onderzoek en analyse tot food design, implementatie, marketingstrategie en (re)organisatie. Ons team kan vele vormen aannemen: wij zijn receptuurschrijvers, conceptontwikkelaars, strategisch aanjagers en trainers. Daag ons uit, we zijn er klaar voor.

Creativiteit en innovatie op maat is schaars in de professionele foodsector, net als aandacht voor smaak en voedingswaarde. Dat vinden wij zonde maar wij weten vooral dat we het kunnen veranderen; goed eten zit namelijk in ons DNA. Het is onderdeel van wie wij zijn en waar wij s’ ochtends voor opstaan. Wij kennen die voedsel frustraties van het dagelijkse leven met een drukke baan, gezin en sociaal leven. Goed eten is geen luxe! Juist daarom delen wij onze kennis en ervaring én verbinden wij verschillende disciplines in theorie en praktijk. Food concept creatie, oplevering en implementatie hebben 3 zaken nodig: een droom, een focus en een pitbull mentaliteit. Wij geloven namelijk dat wij door middel van samenwerking een duurzaam resultaat binnen ieder foodvraagstuk kunnen verwezenlijken. Wij maken fooddesign praktisch toepasbaar en onderscheiden ons met smaak en een aanpak die structureel winst oplevert. Dat is wat We Design Food is en wat ons onderscheidt.

ONZE MISSIE

We creëren foodconcepten die werken. De juiste impressie voor jouw gasten en klanten. Iedereen in ons netwerk vindt kwaliteit in eten belangrijk en samen leveren wij een langdurig resultaat.

ONs culinaire hart verbind concept met keuken, recept & marge

Values & Promises

Stageplek vrij!
Food Design

Ben jij creatief en kritisch en werk je graag in een ambitieus, jong team?

Stageplek vrij!
Marketing

Ben jij creatief en kritisch en werk je graag in een ambitieus, jong team?

Arne Ramak
Arne Ramak
Food Creator

Arne never sleeps. Zorgt voor de wetenschappelijke basis van wat eten daadwerkelijk is en betekent binnen een project. Receptuurkoning….

Louis Meisen
Louis Meisen
Food concept strategist

Louis works from his passion for food and has a perfect sense for food quality and trends. Mission?...

Leendert van de Pel
Project Manager

Lenny is een wereldburger. Hij is altijd op zoek naar de essentie van eten en kent zijn culturen. Naast vele mooie reizen woonde hij ook meer...

Wei Lun Chen (Austin)
Wei Lun Chen (Austin)
Student Strategic Product Design TU Delft

Gepassioneerd door de combinatie van eten en design. De diversiteit en samenhang van voedsel...

Lieke-Sniekers
Lieke Sniekers
Copywriter & Trainer

Lieke is onze verhalenverteller. Met haar journalistieke achtergrond en activiteiten voor diverse lifestyle en culinaire bladen...

Loes van der Stappen
Project Manager

Loes houd van een uitdaging en zoek altijd naar een creatieve en effectieve oplossing.

Our
Services

New Services! Het kan geen kwaad om kritisch te kijken naar je eigen propositie. Zo blijven we continu schaven aan de website die we vorig jaar lanceerden. Je vindt nu beter en concreter wat we doen, en wat de markt daaraan heeft. Wel zo fijn. Ongetwijfeld tbc!

Culinaire Food Concepten

De ontwikkeling van een food concept brengt je alle facetten die je nodig hebt bij de opstart, de uitrol en het behoud van een foodconcept.

Learn more
Consultancy

Onze service om je door een transformatie te loodsen en de spil te zijn in de dynamiek tussen opdrachtgever, partners en leveranciers.

Learn more
Recipe & Product development

We ontwerpen complete (kant en klaar) maaltijden en componenten (gekoeld en gevroren), op zowel groot industriele als kleine schaal.

Learn more

WE WORK FOR